Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

BEFRIELSESKONCERT - I LYS OG MØRKE VED NICKIE JOHANSSON OG JESPER SIVEBÆK

BEFRIELSESKONCERT - I LYS OG MØRKE VED NICKIE JOHANSSON OG JESPER SIVEBÆK
Udgivet ons d. 23. mar 2022, kl. 09:50
Nyheder

I anledning af 5. maj vil sopran Nickie Johansson og guitarist Jesper Sivebæk tage publikum med på en rejse gennem lys og mørke.

Koncerten tager sin begyndelse i barokken med sange af den engelske John Dowland, som var ansat som lutenist og sanger hos Christian d. 4. i København i en årrække. Her var han yderst godt betalt, hvilket var usædvanligt på den tid. En anden berømt englænder var Henry Purcell, som sidst i sin karriere skrev operaen Dido og Æneas, hvorfra Nickie synger Didos inderlige klagesang. Händels fantastiske hit, som bliver brugt i alverdens sammenhænge Lascia ch'io pianga fra operaen Rinaldo er selvfølgelig også på programmet. 

I anden halvdel del af koncerten opfører Nickie og Jesper en buket af de danske sange, som er forbundet med 5. maj. Naturligvis Den Blå Anemone af Kaj Munk, aftensange af Laub og Nielsen, Kai Normann Andersens Glemmer du, men også nye sange af Stine Pilgaard fra hendes prisvindende roman "Meter i sekundet", er at høre. Undervejs i koncerten vil publikum kunne nyde Jesper Sivebæks virtuose guitarspil, når han spiller nogle numre fra hans nye solo-indspilning af Kim Larsen-sange. En indspilning, som har vundet flere priser.

Koncerten slutter af med Kathrine Lilleørs helt nye gendigtning af Ukraines nationalsang, "Æres skal Ukraines frihed".

Der vil være tid til eftertanke og håb under den smukke stjernehimmel i Sankt Pauls Kirke Koncerten introduceres undervejs af kunstnerne selv, og der vil være fællessang, hvor alle medvirker.

Billetter koster 100,- kr via BIlletten på: https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/102573 

Der vil også være billetsalg i indgangen.

Ophavsret: