Udgivet fre d. 6. mar 2020, kl. 12:45

Besættelse og befrielse. To aftener i samarbejde mellem Sankt Pauls Kirke og Marmorkirken.

2020 er året, hvor vi både mindes besættelsen 1940 og fejrer befrielsen 1945.

Marmorkirken og Sankt Pauls har bedt en yngre og en ældre med god forstand på både historie og samfund om at komme hver sin aften og givet et bud på, hvilke tanker de gør sig i anledning af de to mærkedage. Ikke blot som tilbageblik, men også med blikket frem mod de udfordringer, vi står over for nu og som måske ligner noget fra dengang?

Torsdag den 23.4. kl. 18-20 i Marmorkirken: Tidl. undervisningsdirektør, præst og forfatter Asger Baunsbak-Jensen: Krig og fred – og hvad så?

Asger Baunsbak-Jensen er præst, forfatter, samfundsdebattør og fhv. folketingsmedlem og landsformand for Det Radikale Venstre. Han har derudover også været medlem af bestyrelsen for Kaj Munks Mindefond.

Onsdag den 6.5.  kl. 18-20 i Sankt Pauls Kirke: Redaktør, historiker og radiovært Christoffer Emil Bruun: En dans på æggeskaller. Det ideologiske rationale og demokratiske mandat bag samarbejdspolitikken var solidt. Men det er ikke nemt at styre efter sit moralske kompas, når en overmagt truer. Det gælder dengang som nu og derfor er konflikten mellem det ideale og det pragmatiske en følgesvend i mødet mellem demokrati og totalitarisme.

Christoffer Emil Bruun er journalist og historiker. I 2017 blev han vært for programmet Tidsånd på P1 om historie og religion, og siden 2018 har Christoffer Emil Bruun været redaktør for DR Tro.

Vi glæder os til at se dig!


Kategorier Nyheder